Säkerhetskopiera med Google

Säkerhetskopiera med Google

Om din enhet går sönder eller tappas bort är det skönt att slippa förlora all information.
En säkerhetskopia (backup) är lösningen.

Dina bilder, videor, kontakter, appar och all annan information kallas för data. All data på dina enheter kan kopieras och sparas automatiskt till en säker plats så att du enkelt kan komma åt den när olyckan är framme. Den säkra platsen är molnet.

Google Drive – ett av många moln för Android

Det finns flera olika leverantörer av molntjänster. Google Drive är det alternativ som kräver minst konfiguration för att fungera felfritt.

Slår på Google-säkerhetskopiering

Se till att ha inloggningsuppgifter för ditt Google-konto tillgängligt. Stegen varierar mellan olika Android-enheter.

  1. Öppna appen Inställningar
  2. Klicka på Google i listan av inställningar
  3. Scrolla ned och klicka på Säkerhetskopia
  4. Klicka Aktivera och Aktivera Säkerhetskopiering i Google One
  5. Under rubriken Detaljer om säkerhetskopia, ställ in vilken data som skall säkerhetskopieras genom att klicka på Foton och videor m.fl.
  6. Leta upp knappen Säkerhetskopiera nu och klicka på den

När du aktiverat säkerhetskopiering, kontrollera att en tid anges ovanför knappen Säkerhetskopiera nu. Klockslaget visar när senaste kopian gjordes.

Bra att veta

Ditt Google-konto behövs för att komma åt din säkerhetskopia Det är gratis att säkerhetskopiera upp till 15 GB data till Google Ladda gärna enheten & var ansluten till Wi-Fi när backup görs Du kan välja att kopiera till Samsung Cloud istället för Google

Lägg till mer utrymme i Google Drive

Det är vanligt att backups inte görs för att det är slut på plats i Google Drive. Kontrollera hur mycket plats du har i Drive genom att öppna Inställningar > Google > Säkerhetskopia > Hantera lagring.

Det finns plats i molnet och dina säkerhetskopior bör fungera korrekt.

Molnet är fullt. Hantera lagring och köp till mer utrymme för att fortsätta göra säkerhetskopior. 100 GB kostar 19 kr/månad.

Därför skall du säkerhetskopiera till molnet

Syftet med en säkerhetskopia är att spara din information på en säker plats som kan hämtas till en annan enhet. Detta är praktiskt när du köper en ny telefon eller surfplatta. Då kan du hämta hem all din data från molnet till den nya enheten.

När du hämtar hem en säkerhetskopia till en ny enhet kommer apparna ligga på samma plats. Alla bilder och inställningar finns också kvar.

För att detta skall fungera behöver du se till att säkerhetskopiera din enhet regelbundet. Du kan använda enheten under tiden den kopieras. Den första säkerhetskopian kan dröja flera timmar. När den första kopian är klar kommer bara den senaste datan laddas upp och det går oftast på ett par minuter.

Rekommenderade inlägg

Baserat på att du har läst "Säkerhetskopiera med Google"

Rita på iPad

Om du älskar att teckna och är trött på att vässa pennan eller rengöra penslarna bör du fundera på om en iPad kan ersätta pennan och blocket. Ett tjockt, fint papper för akvarellmålningar går inte att ersätta men du kan aldrig ha ett mer lättillgängligt verktyg för att skapa än en iPad. Två olika typer […]

Kalender-appen

Att använda en digital kalender är en stor omställning. Det kommer dock med flera fördelar. Lär dig hur du kommer igång här!

bild-pa-router-och-wifi-vagor

Trådlös surf med Wi-Fi

Wi-Fi, uttalas ”wajjfajj”, är ett trådlöst nätverk som du kan använda för att koppla upp dig till internet. I offentliga lokaler såsom bibliotek, restauranger eller andra platser finns wifi-nätverk

Doro: Introduktion

Doro är namnet på ett märke för smarta telefoner. Företaget som producerar telefonerna saluför dem som enkla och smarta.

Roliga muspekare i Google Chrome

Ändra din muspekares utseende gratis Ibland är det roligt med lite förändring, och då kan det vara kul att testa att ändra utseendet på muspekaren i webbläsaren Google Chrome. I detta inlägg får du lära dig hur du gör det helt gratis. Det finns ett så kallat Tillägg som du kan installera i din webbläsare […]

Doro: Telefon

Följande övningar lär dig det mesta du behöver veta för att kunna använda din Doro som en telefon.

Gmail: Skapa ett konto

Lär dig hur du skapar en e-postadress med Gmail Vad är Gmail? Gmail är en gratis e-posttjänst från Google som du kan använda på din dator, telefon eller surfplatta. Du kan välja att skapa ett mailkonto från flera olika tjänster med Gmail, som är en gratis tjänst från Google, är ett populärt val hos både […]

Ny iPad? 15 appar att testa!

Har du precis köpt en ny iPad och är peppad inför att se vad den går för? Då har du hittat rätt. I denna lista hittar du 15 utvalda appar för dig som hatar att hitta appar som gör dig besviken.

© 2024 Tech Teach Sverige AB. All rights reserved.