fbpx
Rita på iPad

Om du älskar att teckna och är trött på att vässa en penna bör du fundera på om en iPad kan ersätta pennan och blocket.

Två olika typer av iPads

iPad: Klassiska iPads som inte har lika ultrakänsliga skärmar som kan imitera en pennas rörelser och imitera tryck/vinkel. Dessa går att rita med finger, billigare stylusar som du köper hos Teknikmagasinet eller Apple Pencil, men bara en av modellerna. Fråga din återförsäljare för att ta reda på vilken modell som fungerar med Apple Pencil.

iPad Pro: Dyrare proffsmodeller som är kompatibla med Apple Pencil. Dessa iPads har skärmar som skickar fler signaler till pennan varje sekund vilket gör det möjligt att imitera pennans drag in i minsta detalj.

När du skall rita på din iPad kan du antingen använda den inbyggda appen appen Anteckningar eller ladda hem någon av de proffsigare ritapparna som finns att hämta på App Store.

Att rekommendera är att budgetera iallafall 150 kronor att köpa appar som har fler funktioner för att kunna utnyttja din iPads fulla potential. Men du kan iallafall börja med någon av gratisversionerna.

Förslag på appar

  • Procreate kostar runt 110 kronor och är den populäraste appen för att rita på bland proffs. Den är enkel att lära sig genom att kolla på instruktionsvideos på YouTube eller få hjälp en någon som har använt den förut.

  • Zen Brush 2 är också en rolig app som är enkel att använda. Den är något billigare och är fullspäckad med funktioner. Enkel att lära sig.

  • Comic Draw by plasq är appen du kan använda om du vill göra serier. Det finns användbara funktioner som gör serietecknandet till en dans på rosor. Gratis, men kostar för alla funktioner.

  • Tayasui Sketches är också gratis, men kostar om du vill utnyttja alla funktioner. Om du inte vill köpa Procreate för 110 kronor är detta the way to go!

Om du vill ha inspiration av människor som ritar på iPad kan jag varmt rekommendera att titta på dessa videos: