Ny iPad? 15 appar att testa!

Har du precis köpt en ny iPad och är peppad inför att se vad den går för? Då har du hittat rätt. I denna lista hittar du 15 utvalda appar för dig som hatar att hitta appar som gör dig besviken.

  • Börja med StarDew Valley om du vill ha ett offline-spel för semesterresan med flyg utan wi-fi.
  • Börja med ProCreate om du vill rita.
  • Börja med Luma Fusion om du vill redigera videos.
  • Börja med Notion om du vill organisera och revolutionera hela din digitala närvaro.

Notion – en ”second brain” för att organisera allt i livet

Lär dig använda Notion om du älskar ordning och reda. Med ett enkelt användargränssnitt och oändliga möjligheter kan du skapa allt från budgetar, to do-listor, reseplaneringar eller till och med hela databaser för alla dina filmer, serier, poddar och böcker.

Inlärningskurvan för Notion är ganska brant. Klicka in på deras hemsida och kolla lite tutorials. Börja sedan med att duplicera deras egna mallar och utgå från dem.

När du har kommit igång med Notion kommer du inte vilja gå tillbaka. På paddan är det klockrent att även använda widgets med Notion. Sen kan du även använda sajten på datorn för att sömlöst klicka runt mellan din nya favoritapp.

Notion är helt gratis och du kan betala för premium och därmed få massa extra funktioner. Kostar ungefär som ett Spotify-abonnemang.

Procreate – ritprogram för iPad

Prisbelönta ProCreate för iPad är ett måste om du har en Apple Pencil och 300 spänn att spendera.
Procreate släpper Procreate Dreams för animationer den 22 november 2023. Skriv upp i kalendern!!

Pinterest – inspiration för allt

Pinterest är förvånansvärt trevligt på iPad. Den stora skärmen och ett väl kurerat flöde kan dränka den dammigaste idétorkan.

AirConsole – ingen konsol, inga problem!

AirConsole är perfekt för casual gaming på fest eller på resan. Hooka upp din iPhone/Android-telefon till samma nätverk och använd din telefon som din personliga handkontroll.

Artsy – dregla över dyr och snygg konst

Artsy är en trevlig app om du älskar konst. Verken är dyra men vackra att se på.

Köp- och säljapparna Blocket & Tradera

Blockets och Tradera är utmärkta appar att installera på en gång. Nu när du har en ny iPad är det snabbt och enkelt att fota och snabbt publicera grejerna du vill bli av med!

Stardew Valley – offlinespel till iPad, iPhone och Mac för långa flygresor

Stardew Valley är som att upptäcka Farmville, The Sims och RuneScape för första gången. Den vackra musiken och den nostalgiska grafiken kan göra en världen runt-resa till en kort upplevelse.

IKEA-appen för shopping och AR-funktioner

IKEA-appen har en del balla funktioner om du vill leka med Lidar. Annars är Polycam 3D Scanner den bästa appen för att skanna med Lidar på iPad helt gratis och utan flashiga funktioner.

LEGO-instruktioner online med appen för iPad

Appen Lego Instruktioner ger dig tillgång till manualer för dina Lego-byggen. Praktiskt för den barnslige eller den med barnbarn.

LumaFusion – videoredigering på iPad

LumaFusion är en dyr men värd app för videoredigering. Funkar även för iPhone, så nu finns inga ursäkter att både filma och redigera. Annars funkar iMovie, men LumaFusions arbetsflöde påminner med om de videoredigeringsprogram som används för datorer.

Swift Playgrounds – lär dig koda Swift gratis

Swift Playgrounds är Apples egna app för att lära ut programmeringsspråket Swift. Ge det ett försök och se hur länge du pallar!

Prisjakt – hitta billigaste priserna och jämför

Prisjakts app gör det möjligt för din att skapa bevakningar på olika varor och slå till vid rätt ögonblick! Givet tillskott i appbiblioteket för den som är intresserad av att spara slantar.

Seterra Geografi – lär dig geografi på ett roligt sätt

Seterra Geografi är en simpel och rolig app för att träna på geografi. Funkar även offline, vilket är perfekt för långa flygturer.

Shapr3D – lär dig grunderna i xD

Shapr3D är en app för grundläggande CAD på iPad. Funkar bäst med Apple Pencil.

Wikipedia – ännu bättre än sajten

Wikipedia-appen är förvånansvärt trevlig att klicka omkring i. Dessutom kommer alla framtida länkar i Safari öppnas direkt i appen. Detta kan du även undvika genom att hålla in fingret länge på länkar och välja ”Öppna”.

Notability – ta anteckningar på iPad i feature-packad app

Notability är en grym app för att ta anteckningar om du har en Apple Pencil. Ingen penna? Funkar ändå!

Rekommenderade inlägg

Baserat på att du har läst "Ny iPad? 15 appar att testa!"

Röstassistenter

Röstassistenten lyssnar på din röst och hjälper dig. Du kan säga åt den att göra olika saker eller ställa frågor och få svar. Ungefär som en robot i telefonen.

Doro: Meddelanden

Att skicka SMS är ett smidigt och snabbt sätt att hålla kontakt. Med en Doro-telefon skickar du SMS genom att börja med att klicka på knappen ”Skicka” på startskärmen.

Ladda hem appar: Play Butik

När du vill använda en app som du inte redan har behöver du ladda ned den appen från Play Butik.

Byt språk på tangentbordet på Mac

När du använder en Mac dator och vill kunna skriva på olika språk är det praktiskt att byta tangentbordets språk. De fysiska knapparna på ditt tangentbord förblir fortfarande samma språk, såklart – men bokstäverna du ser på skärmen ändras! Inmatningskällor är de olika språken för tangentbordet Att växla mellan olika språk på tangentbordet kan även […]

Uppdatera telefon & surfplatta

En uppdatering är som ett litet paket med förändringar och förbättringar som din enhet hämtar från internet. Att uppdatera sin telefon, surfplatta eller dator är bra att göra för att allt på enheten skall fungera korrekt. Uppdateringar innehåller nämligen ”lagningar” av funktioner som inte har fungerat rätt(buggar) samt helt nya funktioner och förändringar av enhetens utseende.

Android – Hemskärmen

Hemskärmen är startsidan på din Android-enhet. Här kan du placera de appar du använder varje dag och vill ha enkel tillgång till. Lär dig vad de andra sakerna som syns är till för!

Digital ID: Introduktion

En ”digital ID” är en digital identifikation. Den kallas även e-legitimation. Den digitala identifikationen finns i en app på telefonen eller surfplattan eller i ett program på datorn.

iPhone: Hemskärmen

Hemskärmen är startsidan på din iPhone. Här kan du placera de appar du använder varje dag och vill ha enkel tillgång till. Men vad heter de andra delarna?

© 2023 Tech Teach Sverige AB. All rights reserved.