Kalender-appen

Kalender-appen

Organisera vardagen i din digitala kalender

I detta inlägg får du lära dig hur du kan använda Kalender-appen på din iPhone.

Tre kalendervyer: år, månad och dag

Kalender-appen har tre olika vyer som lämpar sig för olika situationer. Experimentera med de olika vyerna och hitta vilken du fördrar att arbeta med.

Årsvy

Se alla månader inklusive datum. Svep upp eller ned för att gå fram eller bak i tiden.

Månadsvy

Se alla datum inklusive veckodag. Veckodagar anges med ”M, T, O, T, F, L, S”.

Dagsvy

Tid i vänstermarginalen. Svep höger eller vänster för att gå fram och tillbaka i tiden.

Navigera mellan års-, månads- och dagsvy.

  • Tryck på pilen tills den försvinner. Då befinner du dig i årsvy.
  • Tryck på en månad för att zooma in på månadsvy.
  • Tryck på en dag för att zooma in till dagsvy.

Dagens datum signaleras med en röd cirkel, som den 27 september 2021 ()i exemplet.

Du kan snabbt och enkelt gå tillbaka till dagens datum genom att klicka på texten ”Idag”, oavsett vilken av de tre vyerna du befinner dig i.


Hur du använder Kalender-appen

Appen Kalender är ett förinstallerat program som gör det möjligt att organisera din vardag direkt i telefonen. I den här guiden går vi igenom hur du skapar, ändrar och raderar aktiviteter. Du lär dig också hur du kan skapa påminnelser.

Skapa en ny aktivitet

  1. Öppna appen Kalender genom att trycka på kalenderikonen. App-ikonen ser olika ut varje dag! Den visar nämligen alltid dagens datum och veckodag.

  2. Tryck på plusikonen. En ruta med rubriken Ny aktivitet dyker upp.

  3. I fältet för ”Titel” anger du aktivitetens namn, till exempel ”Föreningsmöte”.

  4. I fältet för ”Plats” kan du göra en minnesanteckning om var aktiviteten äger rum. Det kan vara en gatuadress eller en egen referens som ”Föreningslokalen”.

  5. Tryck på datumet till höger om ”Startar”.
    En kalender fälls ner.
    Tryck på ett av datumen för att välja aktivitetens startdatum.
    Det markeras då med en ljusröd cirkel ().
    Om du behöver bläddra bland månaderna kan du svepa med fingret eller använda de röda pilarna . .

  6. Välj starttid genom att trycka på klockslaget. Två ”hjul” dyker då upp. Dra i det vänstra för att välja timme. Välj sedan minuter i det högra. Om den aktivitet du vill lägga till inte har någon specifik start- och sluttid (till exempel en födelsedag) kan du hoppa över sluttiden och trycka på reglaget bredvid ”Heldag” i stället.

  7. Gå sedan till tidsfälten till höger om ”Slutar” och ställ in aktivitetens sluttid på samma sätt.

  8. Spara aktiviteten genom att trycka på Lägg till längst upp i det högra hörnet. Rutan för Ny aktivitet försvinner och aktiviteten sparas.


Ändra en befintlig aktivitet: Lägg till en påminnelse

En ”påminnelse” i kalendersammanhang betyder att din telefon plingar till(notis) innan en aktivitet inträffar. Det kan vara praktiskt för att ge tid att förbereda dig inför ett möte eller röra dig till en adress.

  1. Navigera till den aktivitet du vill ändra. Tryck sedan på aktiviteten för att öppna den i vyn Detaljer. Sidan ser ut som bilden i exemplet →

  2. Tryck på Ändra uppe i det högra hörnet. En ruta för Ändra aktivitet dyker upp.

  3. På samma sätt som du skapade aktiviteten tidigare i guiden, tryck på det fält du vill ändra.

    Om du exempelvis vill lägga till en påminnelse skrollar du längst ner och trycker på fältet ”Notis”. Välj sedan hur lång tid innan händelsens starttid du vill bli påmind.

  4. Tryck på Klar. Rutan för Ändra aktivitet försvinner och dina ändringar sparas.

Radera en aktivitet

  1. Navigera till den aktivitet du vill ta bort öppna den i vyn Detaljer enligt stegen ovan.

  2. Tryck på Radera aktivitet längst ner på skärmen. En varning dyker upp. Dubbelkolla så att det är
    rätt aktivitet du raderar. Tryck sedan på Radera aktivitet igen.

Rekommenderade inlägg

Baserat på att du har läst "Kalender-appen"

YouTube: Hemsida

YouTube – världens största videodelningstjänst YouTube är en hemsida och app där användare kan ladda upp egna videoklipp. Majoriteten av använda använder dock tjänsten för att titta på videoklipp som andra personer, organisationer och företag har laddat upp. En av anledningarna till att YouTube är så populärt är det stora antalet videor som du kan […]

Roliga muspekare i Google Chrome

Ändra din muspekares utseende gratis Ibland är det roligt med lite förändring, och då kan det vara kul att testa att ändra utseendet på muspekaren i webbläsaren Google Chrome. I detta inlägg får du lära dig hur du gör det helt gratis. Det finns ett så kallat Tillägg som du kan installera i din webbläsare […]

Doro: Telefon

Följande övningar lär dig det mesta du behöver veta för att kunna använda din Doro som en telefon.

Grunder i Safari

Safari är den populäraste appen för att surfa på internet med Apples telefoner och surfplattor. Lär dig vad alla funktioner i appen kallas och hur de används. Fullt med övningar som hjälper dig att klicka rätt utlovas!

Skapa bokmärken i Google Chrome

Spara och sortera dina favorithemsidor Om du gillar att hålla ordning och reda kommer du att uppskatta den nya kunskap denna guide kommer att ge dig. Syftet med guiden är städa upp bland dina så kallade bokmärken i programmet Google Chrome för att enklare och snabbare kunna spara, hitta och besöka dina favorithemsidor. Ett bokmärke […]

Introduktion till Gmail.com

Gmail är en gratis e-posttjänst från Google som du kan använda på din dator, telefon eller surfplatta. I denna DigiGuide går vi igenom grundfunktionerna i webbmejlen, alltså hemsidan gmail.com.

Vi rekommenderar att du följer guiden på en dator för att följa instruktionerna enklast. Surfa in på hemsidan gmail.com och logga in med din Gmail-adress för att följa DigiGuiden.

iPhone/iPad: Inställningar

Med appen Inställningar på din iPhone eller iPad kan du justera hur din enhet fungerar. Första sidan i appen består av ett 50-tal olika kategorier, t.ex. Notiser.

Säkerhetskopiera med Google

Säkerhetskopiera med Google Om din enhet går sönder eller tappas bort är det skönt att slippa förlora all information.En säkerhetskopia (backup) är lösningen. Dina bilder, videor, kontakter, appar och all annan information kallas för data. All data på dina enheter kan kopieras och sparas automatiskt till en säker plats så att du enkelt kan komma […]

© 2024 Tech Teach Sverige AB. All rights reserved.