Digital kompetens i analogt format.

Med Datorskolans IT-guider kan du lära dig en sak i taget, steg för steg.
Läs mer

En guide för varje app.

Med användaren i fokus

Lätt att hitta rätt nivå

Varje guide är graderad efter svårighetsgrad och användarnytta. Graderingen baseras på hur komplicerad tjänsten som beskrivs är samt hur svåra stegen är att följa för en person som har begränsad digital kompetens.

  • Svårighetsgrad 50% 50%
  • Användarnytta 75% 75%

Pedagogiskt utformade

Varje guide innehåller enkla steg-för-steg-instruktioner och beskrivande bilder. Målet med varje guide är att användaren skall kunna bemästra grunderna i den tjänst som behandlas i materialet.

Nya guider varje månad

Teknikbranschen sover aldrig – därför uppdateras sortimentet av guider varje månad. Alla guider underhålls och uppdateras dessutom regelbundet, så att ni slipper hålla koll på de förändringar som sker i olika tjänster.

En licens - flera platser

En kommunlicens ger hela organisationen rätt att distribuera pappersguiderna i alla verksamheter i kommunal regi.

R

Bibliotek

R

DigidelCenter

R

Äldreboenden

R

Träffpunkter

R

Gruppboenden

R

Dagliga verksamheter

R

Skolor

R

Kommuncenter

Kategorier för IT-guiderna

Digitala banktjänster

w

Kommunkation

Sociala medier

Samhällstjänster

Underhållning

Vardagliga ämnen

Enklare hantering för verksamheten

Plattform för nedladdning

Med en mailadress från kommunen har du tillgång till kiosken där ni laddar ned alla guider för utskrift. 

Regelbundna uppdateringar

Guiderna blir bara bättre och bättre med tiden. När en tjänst förändras i utseende så avspeglas det i guiderna, så att ni slipper hålla koll.

Print on demand

Skriv ut guiderna på egna skrivare eller välj ett eget tryckeri. Spara på tryckkostnader, papper och förse era besökare med de senaste versionerna.

w

Få mer information om tjänsten

Vi lyssnar gärna på er verksamhet för att höra om era behov och berätta om våra tjänster. Tjänsten är under utveckling och vi vill gärna göra den bättre tillsammans med er.

Vanliga frågor och svar

Vad kostar tjänsten?

Priset för en licens baseras på organisationens storlek. Kontakta oss för att boka ett samtal där du får ta del av ett kostnadsförslag.

Vad ingår i licensen?

Med en licens för Datorskolans IT-guider får du full tillgång till alla befintliga och nya guider. Vi underhåller innehållet och uppdaterar löpande sortimentet för att hålla takt med aktuella ämnen i samhället. Varje medarbetare får en egen inloggning till kiosken där hen kan se och skriva ut guider som ni fritt får distribuera i fysiskt format inom er organisations verksamheter.

Kan jag beställa enstaka exemplar?

Ja, absolut! Om du vill har prover på Datorskolans IT-guider kan vi skicka ett gäng till din postadress, om du representerar en kommun eller annan organisation i offentlig sektor.

Kan jag som privatperson ladda ned en guide?

När guiderna släpps i digitalt format innebär de att de kan spridas fritt på internet. Av upphovsrättsliga själ vill vi undvika detta. Därför finns i dagsläget inte möjlighet att göra det möjligt för enskilda individer att ladda ned guiderna utan en giltig licens.