fbpx
Introduktion till Facebook

About Us

Ut porttitor imperdiet hendrerit. Suspendisse pulvinar lacus nec sollicitudin finibus ligula quam.

Sociala medier

Facebook har nog de flesta hört talas om idag, vad är då Facebook? Det skall vi ta reda på i denna första guide av ett flertal som skall lära dig att tryggt och enkelt använda plattformen.

Facebook är en del av det vi idag kallar sociala medier. Termen sociala medier sammanfattar olika enskilda plattformar för digital interaktion, en plattform är alltså en av alla de olika digitala kanaler via vilka man har möjlighet till en social interaktion med en annan människa. Andra plattformar inom sociala medier kan vara till exempel Instagram eller Youtube.

För att få tillgång till sociala medier behövs endast en enkel dator eller en så kallad smarttelefon samt en internet uppkoppling.

Vi skall vi nu titta närmare på Facebook, den största och mest använda plattformen inom sociala medier samt alla de sociala funktioner man kan få tillgång till genom att skapa ett konto på Facebook.

Kom igång med Facebook 

För att kunna använda Facebook behöver man skapa ett konto på deras hemsida, detta är helt gratis och är något vi skall bekanta oss närmare med i detalj i en senare guide.

Facebooks hemsida hittar du på adressen https://www.facebook.com adressen skriver du in i din webbläsares adressfält.

 

När du loggat in med dina användaruppgifter möts du av Facebooks startsida, tanken med denna första guide är att du skall få en snabb översikt av alla de funktioner du kan hitta här på Facebooks startsida, vi kommer att titta närmare på alla olika funktioner i detalj i en senare guide.

3 grundläggande funktioner

Tjänsten Facebook förändras och förbättras hela tiden för att få dig att vilja spendera mer tid på plattformen. För att du skall kunna komma i gång lugnt och försiktigt vill vi därför börja med att introducera dig till tre funktioner:

Flödet

In luctus aliquam nibh a pretium. Morbi auctor a mauris ac accumsan.

Din profil

In luctus aliquam nibh a pretium. Morbi auctor a mauris ac accumsan.

Sökfunktionen

In luctus aliquam nibh a pretium. Morbi auctor a mauris ac accumsan.

Fake News

Desto fler sidor och personer du följer på Facebook, desto mer information kommer du också att se i     ditt flöde. Något man tyvärr också stöter på förr eller senare är det man ofta kallar fake news eller     osanna nyheter. Nyheter och artiklar idag kan vara  producerade i propagandasyfte, alltså med syftet         att påverka läsarna åt ett eller annat håll. Därför är det viktigt att komma ihåg att man alltid måste          vara väldigt kritisk till det man läser på internet idag. Eftersom Facebook har över en miljard användare idag är det en mycket populär plattform för skribenter av osanna nyheter och propaganda        artiklar.

            Jag rekommenderar att man bekantar sig närmare med följande artikel för att bättre förstå hur man       skall förhålla sig till den oändliga ström av information man får tillgång till genom sociala medier.