fbpx

Personlig handledning

Helt gratis

Finansierat av biblioteket för att främja digital delaktighet.

Individuell hjälp

Support eller utbildning? Din handledare finns här för dig.

Tidsbokningar

Du behöver aldrig chansa på att du får hjälp med en bokad tid.

Därför är IT-hjälpen gratis

Enligt bibliotekslagen skall biblioteken ”verka för att öka kunskapen om hur informationsteknik kan användas för kunskapshämtning, lärande och delaktighet i kulturlivet.”

Insatserna för att höja den digitala kompetensen skiljer sig åt mellan olika kommuner. Några av kommunerna i Stockholmsregionen har valt att anlita Datorskolan som leverantör av dessa tjänster.

Ett besök till Datorskolans IT-hjälp har alltid varit och kommer alltid att förbli gratis för dig som besökare. Du får besöka IT-hjälpen så ofta du vill, så länge du har en bokad tid.

Det är väldigt populärt att boka en tid, så därför är det viktigt att du endast bokar en tid i taget. När du har genomfört ditt besök får du gärna boka ytterligare en träff, om du vill.

Vanliga frågor

Varför finns inte mitt bibliotek?

Om du inte hittar ditt bibliotek på vår hemsida betyder de att din kommun inte använder våra tjänster. Kontakta ditt lokala bibliotek och fråga vilka aktiviteter de arrangerar för att bidra till att höja invånarnas digitala kompetens, så kommer du säkerligen att bli refererad till en av deras aktiva verksamheter.

Jag kan ingenting om sånt här, får jag komma ändå?

Givetvis! Datorskolan är till för alla. Oavsett om du vill ha hjälp att starta en blogg eller skicka ditt första SMS så är du välkommen att få pedagogisk handledning på IT-hjälpen på biblioteket.

Jag har bokat en tid med minns inte när?

Kontrollera din mailinkorg efter bokningsbekräftelse igen. Du kan söka på ”Datorskolan” i din inkorg för att lokalisera mailet. Om du fortfarande inte hittar det så är du välkommen att höra av dig så hjälper vi dig att hitta tiden.